Ultima deplasare a primei părți din sezonul regulat

Runda cu numărul 20 a Ligii Naționale de Baschet masculin programează duelul dintre CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești. Meciul este programat a se desfășura luni (12.03), cu începere de la ora 18:00, la Arena Antonio Alex, fiind transmis în direct pe Digi Sport.

Cu 3 etape înainte de încheierea primei faze a sezonului regulat, vulturii piteșteni ocupau locul 5 al clasamentului, cu un bilanț de 12 victorii, 7 înfrângeri și 31 puncte. Pentru a fi sigură de prezența în TOP 6, BCM U are nevoie de rezultate bune în partidele cu Oradea, Steaua și Timba Timișoara.

Echipa antrenată de Hristu Șapera se deplasează pe malul Crișului după 2 victorii consecutive obținute în fața unor echipe din partea inferioară a clasmentului, respectiv în fața celor de la Poli Iași și BC Mureș. Ultimul joc disputat de argeșeni a avut loc miercuri (07.03), la Pitești. BCM U a trecut fără probleme de mureșeni, scor 111-60.

Gazdele partidei de luni se aflau pe locul 3 al clasamentului înaintea debutului etapei cu numărul 20. Formația bihoreană are la acitv 12 victorii, 6 înfrângeri și 30 puncte. În runda precedentă, CSM-ul a fost învinsă la Timișoara. La acest insucces, pentru orădeni au lipsit Martin Zeno, Sean Denison și Muhamed Pasalic, trei jucători esențiali pentru Cristian Achim. Primul amintit are o problemă mai veche și nu se știe cu exactitate perioada în care va reveni pe parchet. În fine, Denison și Pasalic pot reveni oficial chiar la duelul de luni.

Oradea are un bilanț de 8/2 la meciurile de pe teren propriu. Ultima echipă ce a plecat învinsă de la Arena Antonio Alexe a fost campioana României, U BT Cluj-Napoca.

În meciul tur, disputat la Pitești, CSM-ul s-a impus cu scorul de 73-65. Pentru învingători, cel mai bun jucător a fost Nemanja Milosevic (16 pct, 8 rec), plecat între timp de la echipă. În replică, pentru alb-violeți, Porter Troupe a avut 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

Mai jos vă prezentăm mediile statistice ale celor două formații:

Puncte – 89.5-84.3

Recuperări – 34.8-37.8

Pase decisive – 19.6-18.7

Intercepții – 8.5-6.7

Capace – 2.3-3.4

Posesii pierdute – 12-13.7

% 1 punct – 68.3-78.3

% 2 puncte – 60.5-53.8

% 3 puncte – 40.3-38.4

Matti Nuutinen se reface după intervenția chirurgicală suferită în Finlanda și nu va face deplasarea la Oradea.

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea de luni este alcătuită din Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan, comisar din partea FR Baschet fiind Viorel Constantinescu.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.