Radu Paliciuc, noul component al echipei noastre

BCM U Pitești va conta pe aportul lui Radu Paliciuc în sezonul 2018/19.

Născut la data de 13 septembrie 1988, la Brașov, Radu măsoară 201 centimetri și evoluează pe postul de extremă.

În ultimele două ediții competiționale, Paliciuc a îmbrăcat echipamentul celor de la BC CSU Sibiu. Atât în 2017, cât și în 2018, Sibiul a cedat finala mică a campionatului.

În sezonul precedent, Radu a jucat 40 meciuri în LNBM și a înregistrat medii de 7.2 puncte, 2.2 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.1 intercepții și 0.9 posesii pierdute, cu procentaje de 59% la două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 71% la linia de pedeapsă. De asemenea, alături de ardeleni, Paliciuc a evoluat în 2 meciuri contând pentru FIBA Europe CUP. În dubla cu BK Pardubice, el a avut medii de 12.0 puncte și 2.5 recuperări.

În toamna anului trecut, noul jucător al Piteștiului a participat, alături de vulturii tricolori, la EuroBasket și a avut medii statistice de 7.2 puncte, 2.8 recuperări și 1.6 pase decisive. De menționat că Radu a evoluat în toate cele 6 partide pe care România le-a disputat în cadrul calificărilor pentru FIBA World CUP 2019.

De-a lungul carierei, Paliciuc a mai evoluat pentru CSU Cuadripol Brașov, BC Mureș Târgu-Mureș, Steaua București și Dinamo București.

Bine ai venit la Pitești, Radu Paliciuc!

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.