Primăria Piteşti a cumpărat brandul FC Argeş!

Consiliul Local Piteşti întrunit în această după-amiază, în şedinţă extraordinară, a decis cumpărarea brandului FC Argeş. Municipalitatea a aprobat suma de 660.000 lei pentru cumpărarea acestui brand care urmează să fie oferit echipei SCM Piteşti. Oficialităţile locale speră ca echipa de fotbal a Piteştiului, nou-promovată în liga secundă, să evolueze din această toamnă cu denumirea de FC Argeş.
La şedinţă asistat şi lichidatorul judiciar, Nicolae Enoiu, omul desemnat de stat să valorifice activele clubului FC Argeş aflat acum în faliment. Acesta le-a explicat consilierilor locali care sînt pretenţiile Ministerului de Finanţe, creditorul principal al clubului, dar şi ce presupune brandul FC Argeş: „Cînd FC Argeş a intrat în procedură de faliment nu s-a putut întocmi un plan de reorganizare pentru a salva clubul. Intrînd în faliment, s-au inventariat bunurile. Cupele şi diplomele cîştigate de-a lungul timpului au fost donate cu titlu gratuit la Muzeul Sportului Argeşean. Procedura de valorificare a brandului a început de la suma de 311.320 euro + TVA. În decursul celor doi ani şi jumătate, au avut loc 41 de licitaţii, fără însă nici o finalitate, iar preţul a tot scăzut. Creditorul principal, în speţă Ministerul de Finanţe m-a informat că acceptă cedarea brandului la 40% din valoarea estimată de evaluator. Interesul creditorului este să recupereze cît mai mult din obligaţiile clubului aflat acum în faliment. Sub această valoare de 40% nu pot accepta cedarea, iar altă metodă de valorificare nu există. Municipalitatea cumpără brandul, sigla, palmaresul şi culorile alb-violet. Vreau să vă spun că a mai fost şi o ofertă de 100.000 de euro pentru cumpărarea brandului făcută de domnul Trandafirescu, care nu a fost însă acceptată la acea vreme” a spus Enoiu.
#Toţi consilierii au votat favorabil
Consilierul local Cristian Gentea le-a explicat colegilor săi de ce este necesar ca Primăria Piteşti să cumpere cît mai urgent brandul FC Argeş şi a propus suma de 550.000 lei +TVA (n.r. 660000 lei): „Este foarte important să spunem ce ne dorim. Denumirea de FC Argeş, promovarea echipei în liga a doua şi modernizarea stadionului pot aduce oamenii la stadion. 30 iunie este data limită de schimbare a denumirii din SCM Piteşti în FC Argeş la FRF. Propun să votăm suma de 550.000 lei +TVA pentru cumpărarea brandului FC Argeş, cu specificaţia ca într-o săptămînă să transferăm numele la SCM Piteşti”. Suma propusă de consilierul Cristian Gentea a fost votată în unanimitate de ceilalţi consilieri locali.
#”O zi istorică!”
Primarul Cornel Ionică era foarte mulţumit de votul consilierilor care au fost de acord să sprijine fără rezerve fotbalul piteştean: „FC Argeş trăieşte din nou şi asta ne-am dorit cu toţii. Toată lumea se bucură!. Toţi consilierii mi-au arătat astăzi că doresc ca sportul piteştean să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a putea face performanţă. Este o zi istorică pentru FC Argeş!. Am dus oferta pînă la limita cerută de ANAF. Sîntem foarte interesaţi ca SCM Piteşti să continue în liga a doua sub denumirea de FC Argeş. Noi am votat suma solicitată de ANAF și am decis să alocăm suma de 550.000 lei + TVA. Am făcut şi pasul acesta şi credem că putem rezolva schimbarea denumirii în timp util şi la FRF. Este un interes foarte mare în rîndul piteştenilor pentru fotbal. Pe unde mă duc, toţi mă întreabă de FC Argeş. Vor ca echipa să aibă cele mai bune condiţii pentru a face performanţă. În acest moment, avem motive de satisfacţie!. Piteştenii au de acum încolo toate motivele să vină la stadion şi să susţină fotbalul. Avem speranţa că vom putea moderniza stadionul cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii care a mai finanţat şi alte obiective sportive din ţară. Avem toate documentele depuse acolo şi avem promisiunea că vom primi banii necesari. Ne dorim şi un finanţator puternic lîngă echipă şi aşteptăm cu interes ca mediul de afaceri să vină lîngă noi pentru a putea duce fotbalul argeşean unde îi este locul”.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.