PLAYOFF – Seria se mută la Pitești

Miercuri (09.05) și vineri (11.05), Sala Sporturilor Trivale va fi gazda Meciurilor 3, respectiv 4, ale seriei dintre BCM U FC Argeș Pitești și CSM CSU Oradea. Partida de mâine va începe la ora 17:30, urmând ca cea de vineri să se dispute cu începere de la ora 20:00.

Vulturii și-au îndeplinit obiectivul, reușind să se întoarcă de la Oradea cu o victorie. Troupe&Co au trecut de formația bihoreană cu scorul de 66-62, chiar în primul meci al seriei. De altfel, a fost prima înfrângere a Oradiei, din istorie, în deschiderea primului tur de playoff. Acest succes a fost rezultatul unei defensive puse bine la punct înaintea startului de meci. Alb-violeții au reușit să primească doar 62 puncte, 22 dintre acestea venind în ultimul sfert. Deși au controlat partida, argeșenii au avut câteva momente de ezitare în faza ofensivă, însă luciditatea de pe final a adus o victorie neașteptată de multă lume. La două zile distanță a urmat Meciul 2, unul în care Oradea s-a impus categoric, scor 88-58. Deși, în prima repriză BCM U a condus ostilitățile, având la pauză un avantaj de 4 puncte (36-40), tresărirea de orgoliu a gazdelor, una de altfel normală, nu a întârziat să apară, orădenii reușind o a doua parte spectaculoasă și eficientă. CSM-ul a reușit un parțial de 52-18, prin care a egalat situația seriei.

Practic, prin succesul obținut la Oradea, BCM U și-a recâștigat avantajul terenului propriu. Un aspect foarte important într-o astfel de serie. Rămâne de văzut cum vor gestiona alb-violeții această situație, dat fiind faptul că, de obicei, presiunea meciurilor de acasă este una mare.

Pe teren prorpiu, în prima parte a sezonului regulat, Piteștiul a obținut 8 succese și 3 înfrângeri. În TOP 6, BCM U a avut 2 victorii din 5 meciuri disputate, în fața prorpiilor suporteri. De menționat că alb-violeții au disputat aceste jocuri, din a doua parte de campionat, în condiții speciale, cu câte 2, respectiv 3 jucători accidentați. Cu toate acestea, pe teren propriu, BCM U pare că se simte mai bine.

Oradea se deplasează în Trivale cu gândul la semifinale. Bihorenii au demonstrat de-a lungul acestui sezon că au puterea și resursele necesare de a se impune în fața oricărei echipe. Lotul formației este unul valoros, cu 2 jucători autohtoni de lot național (Andrei Mandache și Bogdan Nicolescu) și cu alți străini de valoare. CSM-ul se bazează, în special în faza ofensivă, pe aportul celor 2 americani, respectiv Kris Richard și Martin Zeno. Pe lângă aceștia, Cristian Achim mai are la dispoziție baschetbaliști periculoși, precum Sean Denison, Vaidas Kariniauskas, Goran Gajovic sau Arturas Valeika. Al 7-lea străin din lot este Stefan Nikolic. Nu trebuie uitat faptul că, sub panou, Oradea îi poate utiliza pe Bogdan Țibîrnă, Laci Lazar sau Mihai Gavrilă.

Se anunță două meciuri interesante, două meciuri cu o încărcătură mare, atât fizică, cât și psihică. Rezultatul jocului de miercuri va fi unul foarte important, întrucât victoria va aduce o echipă cu un pas mai aproape de semifinale.

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea de miercuri este alcătuită din Alexandru Olaru, Alin Faur și Laszlo Bukuresti, comisar din partea FR Baschet fiind Raduly Zoltan.

Vă așteptăm să ne fiți alături!

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.