Hristu Șapera: ”Trebuie să ne găsim ritmul normal de antrenamente și jocuri”

BCM U FC Argeș Pitești a trecut miercuri (07.03), la Sala Sporturilor Trivale, de BC Mureș Târgu-Mureș, scor 111-60. Astfel, vulturii au obținut al 12-lea succes stagional.

Victoria a fost explicată de către Hristu Șapera, antrenorul principal al echipei alb-violete.

Noi am tratat acest meci ca pe un antrenament și am profitat de acest lucru să dăm mai multe minute unor jucători. Din acest punct de vedere, ne-am îndeplinit obiectivul. Desigur, este păcat că există asemenea situații, dar noi trebuie să ne concetrăm pe echipa noastră. Fereastra pentru echipa națională prezintă întotdeauna multe probleme, deoarece echipele își ies din ritm și nu se pot antrena cu toți jucătorii. Noi am suferit mult în noiembrie din acest motiv. După meciul de la Iași am fost mulțumit de atitudinea și concentrarea pe care au avut-o jucătorii. Nu avusesem decât două antrenamente împreună și acest lucru se vede. Mai ales în acest moment trebuie să ne găsim ritmul normal de antrenamente și jocuri.

Șapera s-a declarat a fi mulțumit de ultimii jucători aduși la echipă.

Ne-am despărțit în această pauză de Laci Lazar și, profitând de problemele financiare ale Mureșului, am reușit să aducem în locul lui doi jucători. În teorie, am câștigat astfel un jucător în plus în rotație, lucru extreme de necesar în acest moment. Spun în teorie pentru că, de fapt, accidentarea lui Matti (n.r. Matti Nuutinen) ne face practice să avem aceeași rotație de 5 jucători străini pe lângă cei români. Totuși, eu sunt foarte mulțumit de cei doi jucători noi. Santa este un jucător pe care îl cunosc foarte bine și care a fost prima mea opțiune în vară pentru postul de pivot. Mă bucur foarte mult că am reușit să îl aducem acum. În plus, Jonathan Person este un jucător care ne va da o opțiune în plus la creație și, de asemenea, ne poate da o altă dimensiune pentru jocul în tranziția atât ofensivă, cât și defensivă.

Întrebat cum privește meciul următor, cel de la Oradea, tehnicianul român a răspuns:

Deplasarea de la Oradea va fi foarte dificilă. Au opt străini în lot, e adevărat că doar șapte sunt valizi, și un contingent foarte bun de români cu Nicolescu, Mandache și Țibîrnă. Au o rotație lungă de jucători și știu să și-o folosească mai ales în meciurile de acasă. Totuși, cheia meciului este intensitatea și concentrarea pe care o vom avea noi. Nu este ușor, dar avem șansele noastre și putem să ne întoarcem cu o victorie.

În final, Șapera le-a urat tuturor fanelor echipei o primăvară minunată.

În final, vrem să le urăm “La Mulți Ani” fanelor noastre. Având în vedere că am disputat meciul cu Mureș atât de aproape de 8 martie, le dedicăm această victorie și le dorim o primăvară minunată!

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.