Hristu Șapera: “Deciziile arbitrilor din final au decis soarta acestui meci”

Iată ce a declarat Hristu Șapera, tehnicianul alb-violeților, la finalul duelul din Bihor, pierdut de BCM U cu scorul de 85-81:

Pot să spun că a fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima repriză noi am intrat destul de moale, am fost neatenți la recuperare, la ambele panouri. În prima repriză am avut doar cinci recuperări defensive și am suferit la puncte pe șansa a 2-a, dar și pe tranziție defensivă. Pe de altă parte, în repriza a 2-a am arătat o cu totul altă față. Am dominat Oradea, am întors un deficit de 15 puncte și la modul general am avut o cu totul altă prestație. Am jucat mai aproape de ceea ce ne dorim. Eu vreau să rămân din acest meci cu repriza a 2-a. Ne-am intrat în ritm și ne-am folosit potențialul ca și echipă. S-a terminat la o diferență de patru puncte și în aceste condiții e limpede că soarta meciului a depins de o posesie, de o decizie.

Felicitări pentru Oradea, dar pe lângă faptul că noi în sfertul 4 am fost în penalizare când mai erau opt minute, iar echipa gazdă avea un singur fault sancționat până târziu în sfertul 4, cred că au fost două decizii asupra cărora nu vreau să mă pronunț în acest moment. Bănuiesc că se vede mai bine pe video, dar sunt două decizii care au decis soarta acestui meci. Mă refer la cele două decizii din colț. Încă o dată, asta pe lângă raportul faulturilor sancționate în ultimul sfert.

Din păcate pentru noi istoria se scrie pentru învingători. Mergem mai departe și vreau să iau prestația noastră din repriza a 2-a. Nu e deloc ușor să revii așa cum am făcut-o noi, în deplasare, indiferent unde e. Să revii de la 15 puncte este un lucru meritoriu. Ne gândim de acum la meciul următor. Unul important pentru noi, cel cu Steaua.

Întrebat ce a spus elevilor săi la pauză, antrenorul român a afirmat:

Că trebuie să credem în noi, în forțele noastre și să avem încredere unii în alții. Suntem o echipă schimbată în bine. Am spus înaintea meciului și la pauză acest lucru. Am cerut să fim mai agresivi în ambele faze, să fim mai verticali pe coș și mă bucur că băieții au înțeles acest lucru și l-au aplicat.

Referitor la absența lui Matti Nuutinen, tehnicianul lui BCM U FC Argeș a precizat:

Jucătorii pe care i-am avut au acoperit foarte bine absența lui Nuutinen. Titus Nicoară a făcut o treabă foarte bună, mai ales că a jucat singur la poziția 4. Pe alocuri, în încercarea de a-i menține prospețimea lui Titus, am improvizat cu Ciotlăuș și Troupe. Evident, cu șase străini suntem o altă echipă. Sperăm ca Matti Nuutinen să se recupereze cât mai repede și atunci vom avea o rotație cu adevărat foarte bună. Nu am avut șase străini niciodată în acest sezon. Va trebui să continuăm în acest fel până când Matti va reveni.

Chestionat despre situația din clasament a echipei sale, Hristu Șapera a opinat:

Este evident că jucăm fiecare meci pentru a-l câștiga. Matematic, avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura prezența în TOP 6. Avem ultimele două meciuri pe teren propriu. Este o luptă și avem nevoie de fiecare meci.

Reamintesc că noi am pierdut cu Clujul pe teren propriu, la fel, în aceleași condiții precum am pierdut aici, la Oradea. Aceste lucruri contează foarte mult. Cu două victorii în plus pentru noi, respectiv cu câte o înfrângere în plus pentru cele două echipe, configurația clasamentului ar fi fost cu totul alta. Noi eram în altă poziție. Este un campionat echilibrat și fiecare detaliu poate să facă diferența.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.