Florentina Ivănescu, vicecampioană la Cupa Europei!

Acum câteva zile, în Ungaria, la Gyor a avut loc o etapă din Cupa Europei la judo rezervată cadeţilor, întrecere la care au luat startul cei mai buni judoka de pe continent. Din delegaţia României care a făcut deplasarea în Ungaria au fost prezenţi şi doi sportivi de la clubul CSM Piteşti-FC Argeş. Este vorba de Ionuţ Botofei la 60 kg şi Florentina Ivănescu la 57 kg.
La finalul întrecerilor doar unul dintre ei a reuşit să urce pe podium. Florentina Ivănescu a câştigat medalia de argint la categoria 57 de kg după ce a pierdut finala în faţa unei sportive din ţara gazdă. Ionuţ Botofei s-a oprit în turul 3 la categoria 60 kg ratând astfel şansa de a urca pe podium. Cei doi sportivi argeşeni sunt pregătiţi de antrenorul Valentin Ioniţă, secundul lotului naţional de cadeţi. Acesta a fost cel care a însoţit lotul tricolor la întrecerea din Ungaria. Ivănescu nu este la prima medalie obţinută în acest an în competiţiile internaţionale. Sportiva de la clubul argeşean mai are în palmares în 2017 şi un bronz la etapa de Cupă Europeană din Polonia. În afară de medalia de argint obţinută de Ivănescu, România a mai câştigat încă o medalie de argint prin Cosmina Dănilă la categoria 70 kg şi două medalii de bronz prin orădeanul Alex Creţ la categoria 81 kg şi clujeanul Adrian Sulca la 73 kg.
#”Poate deveni o mare campioană”
Antrenorul Valentin Ioniţă, unul dintre cei doi secunzi al lotului naţinal de cadeţi şi juniori îi prevede un viitor frumos Florentinei Ivănescu: „Mă aşteptam să câştige o medalie pentru că ea a urcat pe podium şi la etapa din Polonia de acum câteva luni. Atunci a fost la 52 kg iar acum la 57 kg. A mai urcat puţin în categorie. Florentina are 15 ani şi mai are încă doi ani de cadeţi. Anul viitor va avea ca obiectiv câştigarea unei medalii la Campionatele Europene de cadeţi. Este o sportivă de mare viitor a clubului nostru iar aşteptările sunt destul de mari. Sunt sigur că dacă se va pregăti la fel de bine ca şi până acum poate deveni o mare campioană”.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.