FC Argeş are şi secţie de box!

Biroul Federal al Federaţiei Române de Box a aprobat convenţia de colaborare dintre cluburile FC Argeş şi CSM Piteşti. Hotărârea a fost luată pe 21 iunie 2018 de conducerea FRB după ce a analizat cererea depusă de clubul alb-violet. Prin această decizie, cei mai buni pugilişti piteşteni vor boxa în marile competiţii interne şi internaţionale pentru clubul nostru.
Acest protocol de colaborare dintre cele două grupări argeşene a fost discutat încă din iarnă, scopul principal fiind acela ca cei mai buni boxeri să nu mai plece de la Piteşti şi să fie recompensaţi aşa cum trebuie pentru rezultatele pe care le le obţin la marile competiţii. Iniţiatorul acestui protocol a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, consilierul local Cristian Gentea, care a fost prezent la gala de premiere a celor mai buni sportivi de la CSM Piteşti pe anul 2017. Impresionat de situaţia financiară destul de delicată a doi dintre boxeri, conducătorul clubului alb-violet a promis că va face toate eforturile ca cei mai buni sportivi ai secţiei să aibă toate condiţiile pentru a face performanţă pentru Piteşti şi să fie recompensaţi aşa cum trebuie pentru a nu mai fi nevoiţi să plece la alte grupări din ţară. Clubul fanion al judeţului mai are protocoale de colaborare cu secţiile de atletism şi judo ale grupării din Ştrand iar rezultatele acestui parteneriat nu au întârziat să apară. Cu sprijinul financiar oferit de Municipalitate, judoka Eduard Şerban a devenit anul trecut campion mondial de cadeţi, iar atleta Denisa Dragomir a reuşit să ia medalia de bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană din 2017.

#Bat la porţile lotului naţional
De pregătirea celor mai buni sportivi ai secţiei de box se va ocupa antrenorul Ioniţă Mărăşescu. De acum încolo, pentru FC Argeş vor boxa Eduard Cristea, Alexandru Ungureanu şi Adrian Preda. Eduard Cristea are 16 ani şi este considerat de specialişti o mare speranţă a boxului românesc. Este component de bază al lotului naţional de juniori şi se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Brăila. Alexandru Ungureanu şi Adrian Preda au 15 ani iar rezultatele obţinute până acum demonstrează că sunt printre cei mai valoroşi din ţară. Cei doi sunt de mai mult timp în vederile lotului naţional de juniori, decizia finală în cazul acestora urmând a se lua după Campionatul Naţional care va avea loc în luna septembrie, la Piatra Neamţ. Cei doi piteşteni au câştigat în acest an medaliile de aur la Cupa României, la categoriile la care au boxat. Obiectivul principal este de a deveni şi campioni naţionali la întrecerea de la Piatra Neamţ.

#Cristea boxează la Europene
Cele mai mari speranţe ale boxului piteştean de a obţine o medalie la marile competiţii internaţionale din acest an sunt legate de Eduard Cristea. Sportivul argeşean va reprezenta România la Campionatele Europene de Juniori care vor avea loc în această toamnă, în Rusia. Cristea va boxa la categoria 70 kg iar antrenorul Ioniţă Mărăşescu îl vede pe sportivul său cu mari şanse de a urca pe podiumul european. Coordonatorul secţiei de box al clubului FC Argeş este convins că 2018 va fi la fel de bun ca 2017: „Sper ca rezultatele din acest an să fie cel puţin la fel de bune precum cele de anul trecut. Până în această lună a anului am participat doar la Campionatul Naţional de Seniori Under 22 şi am obţinut două medalii de bronz prin Antonio Savu şi Georgică Panait. La Cupa României rezervată fetelor, am obţinut o medalie de aur prin Andreea Panait şi un bronz prin Alice Bărăilă. Acum, la Sighişoara, se află în desfăşurare, Cupa României, rezervată tineretului. Sigur vom lua medalie şi la această competiţie. La începutul lunii august vom participa la Campionatul Naţional de tineret, iar la finalul lunii, la Campionatul Naţional de fete. În septembrie vom avea Campionatele Naţionale de juniori, urmând ca după aceea să participăm la Campionatul Naţional de cadeţiţi şi Campionatul Naţional de seniori. La fiecare competiţie, obiectivul nostru este cel puţin o medalie. Favoriţi la podium sunt Eduard Panait, Alexandru Ungureanu, Adrian Preda, Antonio Savu, Georgică Panait şi fetele care au urcat pe podium la Cupa României” a declarat antrenorul Ioniţă Mărăşescu.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.