Eduard Şerban şi Mădălina Stoica, la Cupa Europei!

Sâmbătă şi duminică, la Sofia, în Bulgaria, va avea loc o etapă de Cupă Europeană la judo rezervată seniorilor. La acest concurs la care participă cei mai buni sportivi de pe Bătrînul Continent, oraşul nostru va fi reprezentat de Eduard Şerban, de la CSM Piteşti – FC Argeş. Sportivul argeşean care anul trecut a devenit campion mondial de cadeţi va concura pentru România la categoria 90 kg. Tot în acest weekend, dar în Portugalia, la Odivelas, va avea loc o altă etapă de Cupa Europei rezervată seniorilor. CSM Piteşti va fi reprezentat la acest concurs de mare anvergură de Mădălina Stoica. Sportiva de la clubul din Ştrand va lua startul la categoria 48 kg. Stoica este componentă a lotului naţional, iar aşteptările la o evoluţie destul de bună la această întrecere sunt destul de mari.

Având în vedere că este un concurs de seniori, Valentin Ioniţă, antrenorul celor doi sportivi, aşteaptă evoluţii cât mai bune, iar dacă se va putea, să termine pe podium: „Întrecerile din Bulgaria şi Portugalia sunt competiţii de verificare la care Federaţia Română de Judo va trimite cei mai buni sportivi. Scopul acestor întreceri este să vedem cam pe unde suntem. Obiectivul nostru este să obţinem medalii la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale de juniori. Eduard Şerban este în primul an de juniorat şi mai are până în 2020, până când va trece la tineret. Federaţia îi încearcă şi la vârste mai mici la aceste competiţii de seniori pentru a vedea care este potenţialul lor. Dacă la cele două întreceri vor veni medaliaţii olimpici, şansele noastre de a ne apropia de podium sunt foarte mici. La Mădălina Stoica situaţia este mai diferită. Ea este în ultimul an de juniorat. Anul trecut a terminat pe locul 5 la Campionatul European Under 23, iar anul acesta, are ca obiectiv câştigarea unei medalii. Şi Alexandru Raicu este tot în ultimul an la tineret. Vine după o accidentare şi a început recuperarea. În competiţii va fi prezent din luna martie. A fost în pregătire cu lotul naţional în Japonia şi Austria, iar aşteptările sunt destul de mari”, a declarat antrenorul sportivilor.
#”Vrem medalii la Europene şi Mondiale”
Coordonatorul secţiei de judo de la CSM Piteşti – FC Argeş speră ca numărul de medalii ale secţiei să fie cel puţin egal cu cel din 2017: „Avem zece sportivi de perspectivă la loturile naţionale care pot face rezultate internaţionale. Au un nivel de cunoştinţe destul de ridicat, iar mai devreme sau mai târziu, vor confirma aşteptările. Ca număr de medalii îmi doresc ca secţia de judo să obţină cel puţin aceleaşi rezultate ca în 2018. Îmi doresc să avem medalii la Campionatele Europene şi Mondiale la orice categorie de vârstă la care participăm”, a spus Vali Ioniţă.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.