După 32 de ani în slujba voleiului, Sorin Ploscaru se pensionează!

Voleibalistele de la SCM Piteşti au terminat sezonul pe locul 10 după înfrîngerea de miercuri seară cu 3-1 la seturi suferită în deplasarea de la ACS Penicilina Iaşi. Echipa pregătită de Ciprian Dîrnescu şi Elena Bontaş a reuşit să îndeplinească obiectivul stabilit înainte de începerea sezonului prin această menţinere în primul eşalon şi în sezonul viitor.
Oficialii grupării argeşene sînt mulţumiţi cu această clasare şi îşi doresc ca în următoarea ediţie de campionat să aibă un parcurs mai bun.
#”Mulţumesc autorităţilor locale care ne-au sprijinit”
Sorin Ploscaru, directorul sportiv al echipei de volei a Piteştiului a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre parcursul echipei după care a anunţat că iese la pensie: „Am făcut foarte greu această echipă pentru că la ora actuală, în România, jucătoare de origine autohtonă nu sînt, sau sînt foarte puţine de Liga I. La toate echipele, marea majoritate a voleibalistelor sînt aduse din străinătate. Noi ca să ne încadrăm în bugetul care l-am avut, a trebuit să aducem jucătoarele pe care le-am mai găsit. Nu puteai să te baţi cu Bacăul, Alba Blaj, CSM Bucureşti sau cu Tîrgovişte cu lotul pe care l-am avut. Ne-am bătut şi noi acolo jos. Obiectivul era să scăpăm de retrogradare, obiectiv pe care l-am îndeplinit cu mult timp înainte de finalul sezonului. Cele trei jucătoare pe care le-am adus în iarnă, le-am luat pentru anul următor. Au acorduri cu noi pe doi ani şi jumătate. Campionatul a fost destul de greu pentru noi ca echipă nou promovată. Îi mulţumesc domnului profesor Dîrnescu că a venit alături de noi în momentul cînd eram jos. Şi-a făcut treaba şi eu personal nu am ce să-i reproşez. A venit timpul ca eu să mă retrag din activitatea voleibalistică. Fac 65 de ani şi voi ieşi la pensie. Cu această ocazie, vreau să mulţumesc în primul rînd familiei mele care m-a înţeles şi m-a sprijinit în activitatea de 32 de ani. Soţia nu mi-a reproşat niciodată faptul că am fost plecat şi că am lăsat-o cu copii acasă. Trebuie să mulţumesc şi autorităţilor locale care ne-au sprijinit în această activitate, domnului primar actual, Cornel Ionică, domnului Gentea, dar nu pot să-l uit nici pe fostul primar Pendiuc pentru că dînsul a marşat pe acest proiect. Îmi pare rău că mă retrag, dar după o anumită vîrstă nu mai pot să duc lucrurile aşa cum le făceam la 35-40 de ani. Norocul meu a fost că l-am avut pre domnul Cosmin Stroe lîngă mine care m-a ajutat foarte mult. Cu tot staff-ul care l-am avut lîngă mine, cu domnul Ciprian şi doamna Bontaş, cu fizioterapeutul şi preparatorul fizic, ne-am făcut treaba. Îmi pare rău că pe lîngă mine, nu a fost un om care să ducă treaba mai departe ca şi director sportiv. Domnul Cosmin Stroe ca organizator de competiţii a fost super. Poate dumnealui o să rămînă în continuare. Îl mai ajut şi eu. Am anunţat conducerea clubului că vreau să mă retrag. Ştiu că pentru Ciprian este o lovitură puternică, dar asta este situaţia”.
#”Anul viitor putem fi mai sus”
Antrenorul Ciprian Dîrnescu îşi doreşte anul viitor o clasare mai bună decît în acest sezon: „Obiectivul nostru a fost îndeplinit cu succes încă din luna noiembrie. Atunci cînd am acceptat provocarea lansată pe club prin domnul Ploscaru, obiectivul a fost să ne salvăm de la retrogradare. Ne-am făcut echipa foarte greu pentru că marea majoritate a sportivelor aveau deja semnate contracte cu alte echipe. Am adus la Piteşti doar sportivele care erau libere de contract. În luna august am făcut un lot cîrpit şi am început pregătirea mai tîrziu decît celelalte cluburi. După aceea, ne-am aşezat oarecum iar fetele au început să răspundă foarte bine cerinţelor mele. La meciuri am avut rezultate bune după care au apărut problemele medicale cu unele sportive care ne-a tras mult de tot înapoi şi am rămas fără variante. De acea a şi trebuit să întărim echipa în iarnă cu cele trei jucătoare cu experienţă care au fost extraordinar de utile. Am ridicat nivelul de joc prin venirea celor trei voleibaliste şi am putut să ne luptăm de la egal la egal cu toţi adversarii. Nu întîmplător în acest play-out am reuşit să luăm puncte, cu excepţia meciului cu Iaşiul în care am plecat în ziua partidei. Am făcut deplasarea cu avionul, dar cu un lot mai restrîns. Am dat şansa şi jucătoarelor tinere să se afirme şi să capete experienţă pentru sezonul viitor. Cred că puteam termina pe un loc mai sus. Am bătut toţi adversarii pe care i-am întîlnit şi pot spune că am avut un play-out de excepţie cu doar două meciuri pierdute în urma unor greşeli flagrante de arbitraj. Am avut 7 sportive sub 21 de ani dintre care 4 sau 5 au jucat constant în teren. Este un mare lucru, atît pentru noi ca şi club cît şi pentru voleiul românesc. Anul viitor acestea se vor ridica la alt nivel. Dacă conducerea clubului ne va spune din timp care este bugetul, putem face o figură mai frumoasă. Colectivul deja s-a închegat şi ne mai trebuie mici retuşuri, dar trebuie să le facem din timp”.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.