Duel cu U BT Cluj-Napoca în sferturile de finală ale Cupei României

BCM U FC Argeș Pitești se va deplasa la Sfântu Gheorghe pentru FINAL 8-ul Cupei României la Baschet masculin. Alb-violeții vor disputa ultimul sfert de finală, duminică (11.02), în fața celor de la U BT Cluj-Napoca. Duelul se va desfășura la Sepsi Arena, de la ora 20:00, fiind transmis în direct pe Digi Sport.

Echipa noastră a obținut calificarea la cea de-a doua ediție a unui FINAL 8 după ce a eliminat-o, în primul tur, pe BC Mureș Târgu-Mureș. Revenirea la un turneu final după o pauză de doi ani va consemna un sfert de finală dificil. BCM U va întâlni câștigătoarea ediției precedente a Cupei României și campioana României. U BT Cluj-Napoca nu a disputat primul tur, locul fiindu-i asigurat după participarea de anul trecut în careul de ași.

Adversara piteștenilor de duminică este singura echipă ce reprezintă România, în acest moment, în cupele europene. Ardelenii au obținut recent calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe CUP, acolo unde vor întâlni campioana Olandei.

Revenind la Cupa României, trebuie amintit faptul că regulamentul este unul diferit față de cel din LNBM. Participantele la FINAL 8 se vor baza, în permanență, pe aportul a doi jucători autohtoni. BCM U are o rotație de 7 români, respectiv pe Titus Nicoară, Vlad Corpodean, Laszlo Lazar, Marius Ciotlăuș, Ors Kilyen, Lucian Chirof și Mihai Căprărescu. În schimb, Clujul se poate baza pe Giordan Watson, Nandor Kuti, Roland Torok, Andrei Calnicenco, Andrei Mureșan, David Vida, Abu Teir sau Camil Berculescu.

Cele două formații s-au întâlnit de două ori în această ediție competițională, ambele jocuri revenindu-le campionilor de la Cluj. Dacă în turul de campionat, U BT s-a desprins categoric în sfertul decisiv și s-a impus la o diferență de 28 puncte, returul de la Pitești a consemnat o evoluție bună a vulturilor, care au fost la un pas de victorie. În final, ardelenii s-au dovedit a fi învingători la limită.

Învingătoarea din acest sfert de finală se va duela, în semifinale, cu BC CSU Sibiu sau BC SCM Timișoara.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.