Declarații Hristu Șapera la finalul meciului cu Cluj

BCM U FC Argeș Pitești a fost învinsă la limită de U BT Cluj-Napoca, scor 81-82.

Hristu Șapera, tehnicianul alb-violeților, a vorbit despre acest prim meci al anului, cât și despre duelul imediat următor de la Timișoara.

A fost un meci dificil împotriva unei echipe foarte bune. Am jucat bine o mare parte din meci și cu mai multă atenție sau inspirație altfel am fi discutat acum. Pe de altă parte, a fost un meci în care am dat 100% și chiar mai mult. Trebuie ținut cont de faptul că Matti Nuutinen a jucat, practic, într-un singur picior, Aco Kostoski are o problemă mai veche și nici el nu este complet refăcut iar Vlad Corpodean a fost toată ziua conectat la perfuzii și nu a putut juca. A fost un duel în care noi am jucat într-o rotație scurtă și s-a văzut mai ales pe final când ne-a lipsit prospețimea și luciditatea.

Am arătat un spirit de luptă și o atitudine bună. Am executat de mute ori foarte bine și acest lucru s-a văzut pe tabelă. Trebuie să ne câștigăm încredere din faptul că am prestart un baschet bun în majoritatea timpului. Evident, au fost situații pe care nu le-am gestionat bine, mai ales pe final unde orice decizie și acțiune contează, dar și în sfertul trei când le-am permis celor de la Cluj să reintre în meci. Până la urmă vorbim de un meci terminat la un punct diferență, cu multe momente importante în care noi am dominat o bună parte. În pofida înfrângerii, acesta este un semn bun.  

Eu nu vreau să comentez arbitrajul, nu este treaba mea. Aș putea spune că au fost multe faze controversate, nu doar ultima, dar nu vreau sa comentez. Pot comenta cei care sunt în măsură să o facă, cei de la club, cei din Federație. Treaba noastră ca echipă, ca antrenori și jucători, este să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Ceea ce îmi doresc eu este ca aceeași unitate de măsură să fie folosită pentru ambele echipe pentru că la un meci atât de echilibrat balanța se înclină foarte repede. Sper ca toate echipele să aibe același arbitraj, atât acasă, cât și în deplasare, și în situații similare de joc.

Este cu atât mai dureros pentru noi pentru că am luptat în efectiv restrâns și am depus foarte multă energie, atât fizică, cât și mentală. Trebuie să mergem mai departe indiferent ce se întâmplă. Ne pare cu atât mai rău pentru că am avut un public minunat și ne-am dorit enorm să le facem cadou o victorie cu Clujul. Le mulțumesc pentru sprijinul necondiționat pe care ni-l acordă.

Sincer, cred că ne chinuim în acest moment din punct de vedere al efectivului și al lotului, mai ales din cauza accidentărilor.

Știm că ne așteaptă un meci dificil la Timișoara, dar întotdeauna ne dorim să câștigăm. Nu avem de ce să ne fie frică de niciun adversar din ligă, chiar dacă în sala de la Timișoara se câștigă foarte greu. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere fizic atât cât este posibil în aceste două zile. De asemenea, trebuie să ne recuperăm și din punct de vedere mental pentru că o astfel de înfrângere, la un punct cu campioana României, este greu de digerat. Totuși, dacă vom arăta același spirit de luptă avem șansele noastre bune să ne întoarcem cu o victorie.

BC SCM Timișoara vs. BCM U FC Argeș Pitești se va disputa duminică (07.01), cu începere de la ora 18:00, la Sala Constantin Jude.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.