Box, lupte, cros şi kaiac, de Zilele Piteştiului!

Primăria Municipiului Piteşti va organiza în colaborare cu FC Argeş, CSM Piteşti şi DJST Argeş mai multe acţiuni sportive cu prilejul Zilelor Municipiului Piteşti care se vor sărbători de Sfiinţii Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai oraşului. Gruparea condusă de directorul Gheorghe Dinu îi invită pe piteşteni să asiste la concursuri de lupte greco – romane, box, kaiac-canoe şi radioamatori. Cele patru întreceri se vor desfăşura în decurs de o săptămână, din acest week-end şi până la finalul săptămânii viitoare.
# Memorialul Bălănescu la lupte
Sâmbătă, de la ora 10, la Sala de Atletică Grea, situată în imediata apropiere a Sălii Sporturilor, va avea loc o nouă ediţie a Memorialului Emilian Bălănescu. Competiţia se desfăşoară în memoria celui care a pus bazele luptelor în Piteşti. Acest sport este unul de mare tradiţie în oraşul nostru, Piteştiul având de-a lungul timpului campioni naţionali, europeni şi mondiali. În acest moment, luptele greco-romane şi libere sunt într-o ascensiune graţie muncii depuse de colectivul tehnic din care fac parte antrenorii Ovidiu Croitor, Cătălin Miron şi Vasile Pavelescu. La această întrecere şi-au anunţat participarea peste 200 de copii de la 15 cluburi din ţară. Antrenorul Ovidiu Croitor îşi doreşte o comportare cât mai bună a luptătorilor piteşteni: „Ne dorim să fim primii la acest concurs. Vom participa şi cu Laurenţiu Şerban care recent a câştigat selecţia organizată de lotul naţional pentru juniori 3 în vederea participării la Campionatele Europene din Ungaria, de la Gyor, din perioada 15-17 iulie. Este prima lui competiţie de o asemenea anvergură şi sperăm să facă o figură cât mai frumoasă. Avem o colaborare foarte bună cu LPS Piteşti prin domnul profesor Vasile Pavelescu căruia îi mulţumim!”.
# Cros în Lunca Argeşului
Tot sîmbătă, şi tot de la ora 10, în parcul Lunca Argeşului se va desfăşura un cros la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii de mişcare, indiferent de vârstă. Participarea se va face pe propria răspundere din punct de vedere medical iar lungimea traseului va avea aproximativ 2000 m. La finalul competiţiei, toţi participanţii vor primi premii din partea organizatorilor.
# Gală cu cei mai buni boxeri
Tot sâmbătă în parcul Lunca Argeşeşului, între orele 16-18, va avea loc o gală de box la care vor participa componenţii Centrului Olimpic de la Brăila, boxerii de la CSM Piteşti, pugilişti din Slatina, Craiova, precum şi de la alte grupări din ţară. Clubul din Ştrand va fi reprezentat la acest concurs de Alexandru Ungureanu şi Adrian Preda. Şi Eduard Cristea ar fi trebuit să participe la acest concurs, însă este accidentat. La Cupa României de acum două săptămâni, Preda şi Cristea au câştigat medaliile de aur la categoriile la care au participat. Directorul Gheorghe Dinu a anunţat că secţia de box a fost afiliată la clubul FC Argeş care mai sprijină financiar cei mai buni atleţi şi cei mai buni judoka din Piteşti. Conducătorul clubului din Ştrand a spus că această colaborare a fost posibilă datorită primarului Cornel Ionică şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, Cristian Gentea. Prin acest parteneriat cei mai buni pugilişti din Piteşti nu vor mai fi nevoiţi să plece la alte cluburi din ţară şi vor fi recompensaţi aşa cum se cuvine pentru rezultatele obţinute.
# Campionii ies la rampă
Săptămâna viitoare, pe 26 mai, între orele 14-16, pe lacul Tudor Vladimirescu din cartierul Prundu va avea loc Cupa Municipiului la Kaiac-Canoe. La această competiţie şi-au anunţat participarea multe cluburi din ţară având în vedere că Piteştiul oferă condiţii foarte bune pentru practicarea acestui sport. Kaiacul este un sport de mare tradiţie în oraşul nostru, Piteştiul având în decursul timpului campioni europeni şi mondiali de juniori. CSM Piteşti va participa la acest concurs cu cei mai buni kaiacişti şi canoişti pe care îi are în acest moment: „Din estimările noastre avem confirmarea de participare de la 6-8 cluburi din ţară. Competiţia va fi foarte puternică pentru că toţi invitaţii vor veni cu ce au mai bun. Această întrecere a devenit una de mare tradiţie pentru că o organizăm de mulţi ani. Sperăm să putem conta la acest concurs şi pe sportiva noastră, Ştefania Luca, componentă a lotului naţional de juniori, care în această perioadă se află în pregătire pentru Campionatele Europene” a declarat antrenorul Agoston Siposs.
# Concurs pentru radioamatori
În acest week-end, CSM Piteşti va organiza şi şi un concurs pentru radioamatori. Acest sport este practicat în ultimul timp de tot mai mulţi oaneni care vor să fie la curent cu toate noutăţile din domeniu. Cu ajutorul Ministerului Sportului, clubul din Ştrand a reuşit cumpărarea unei staţii performante. Deşi acest sport nu este unul foarte popular în rândul tinerilor, radioamatorismul este singurul mijloc de comunicare în caz de o catastrofă.

Programul evenimentelor sportive:
Sâmbătă, 19 mai
ora 10 – Memorialul Emil Bălănescu(Sala de Atletică Grea)
ora 10 – Cros(Parcul Lunca Argeşului)
orele 16-18 – Gală box(Parcul Lunca Argeşului)
Sâmbătă, 26 mai
orele 14-16 – Cupa Municipiului la Kaiac(lacul Tudor Vladimirescu).

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.