Barnabas Szaszgaspar este noul antrenor principal al echipei

BCM U FC Argeș Pitești va termina acest sezon competițonal alături de Barnabas Szaszgaspar. Tehnicianul originar din Târgu-Mureș a antrenat-o în această ediție competițională pe BC Mureș, echipă retrasă din campionat.

În vârstă de 40 ani, Szaszgaspar se află la cea de-a 2-a experiență în calitate de antrenor principal. După multe angajamente ca asistent pentru antrenori ca Deri Csaba, Audrius Prakuraitis sau Srecko Sekulovic, Barni a fost numit antrenor principal chiar înaintea playoff-ului LNBM din anul 2016. El a jucat o finală de campionat chiar în anul aminitit. Mai mult, sezonul precedent, BC Mureș a disputat finala Cupei României cu Barni principal.

În calicate de jucător, înalt de 1.85 metri, Szaszgaspar a evolut ca fundaș. El s-a retras în vara anului 2009 din cariera de jucător, petrecând ultimii trei ani ai carierei în primul eșalon al României, alături de echipa din orașul său natal. Barni a avut drept principală calitate aruncarea de la distanță, fiind unul dintre cei mai redutabili shooteri ai deceniului precedent în prima ligă a țării.

La BCM U Pitești, tehnicianul va colabora din nou cu Liviu Dumitru, dar și cu 4 jucători. Dacă în acest sezon, Ors Kilyen, Jonathan Person și Szabolcs Santa au evoluat sub comanda sa, în trecut, Barni, în calitate de antrenor second al Mureșului, a lucrat cu Vlad Corpodean.

Alex Ziguli rămâne antrenor secund al BCM U Pitești.

Primul meci pe care acesta îl va disputa la Pitești se va desfășura mâine, în compania celor de la CSM Steaua EximBank.

Bine ai venit la Pitești, Barni!

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.