Albu şi Stoica, medaliaţi la Cupa Europei!

Week-end-ul trecut, la Arad a vut loc o etapă de Cupă Europeană la judo, competiţie rezervată juniorilor. La această întrecere pentru sportivii Under 21, judeţul nostru a fost reprezentat de doi judoka de la CSM Piteşti – FC Argeş.
La finalul concursului Mădălina Stoica şi Alin Albu au reuşit să cîştige medalii de bronz la categoria 48 kg şi 60 kg. Cei doi sportivi sunt pregătiţi de antrenorii Valentin Ioniţă şi Corneliu Pălărie. Deşi iniţial se anunţase că la această etapă participă şi Eduard Şerban, proaspătul campion mondial de cadeţi nu a mai luat startul la Arad, staff-ul tehnic considerând că are nevoie de o perioadă de pauză după Mondialul din Chile. În clasamentul pe naţiuni, România a încheiat întrecerea pe primul loc cu cele 14 medalii câştigate, dintre care 3 de aur, 1 de argint şi 10 de bronz. Podiumul a fost completat de Croaţia şi Ungaria, fiecare cu cîte 5 medalii. România a fost reprezentată de 39 de judoka la feminin şi de 39 la masculin. La competiţie s-au aliniat 248 judoka din 33 de ţări, 156 la masculin şi 92 la feminin.
#Raicu intră în competiţie
Întrecerea de la Arad nu a fost ultimul concurs important din această vară pentru secţia de judo a CSM Piteşti – FC Argeş. În perioada 1-5 septembrie, Alexandru Raicu va fi prezent la Campionatul Mondial de la Budapesta rezervat seniorilor. Sportivul pregătit de antrenorii Vali Ioniţă şi Cornel Pălărie are ca obiectiv o evoluţie cât mai bună la această întrecere având în vedere că este în primul an la tineret.
#Premii de 1 milion de euro
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat astăzi pentru Agerpres, că obiectivul delegaţiei ţării noastre la Mondialele de la Budapesta este câştigarea unei medalii. Guşă se aşteaptă la o întrecere foarte dură la Budapesta: „Mondialele acestea se anunţă cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta este trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieţi şi 3 fete, şi nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de euro. Iar acest lucru obligă şi federaţiile să dubleze premiile pentru medaliaţi. Aşa că miza va fi extrem de mare şi ne aşteptăm la o competiţie dură”, a precizat şeful FRJ.

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.