7 karateka de la FC Argeş, calificaţi la Campionatul Mondial!

Sub egida Federaţiei Române de Karate, în perioada 9-11 martie, la Târgu Secuiesc a avut loc Campionatul Naţional de Karate Shotokan WSF. La această competiţie organizată de către Comisia Naţională de Karate Shotokan WSF au participat 430 de sportivi de la 34 de cluburi din ţară. Piteştiul a fost reprezentat la acest important concurs de sportivii de secţia de karate a clubului FC Argeş, ramură nou înfiinţată.
Participarea foarte numeroasă a făcut ca numărul de intrări pe probe să depăşească cifra de 1100. Rolul competiţiei a fost acela de a crea clasamentele pe fiecare categorie de competiţie şi a desemna componenţa lotului naţional care va participa la Campionatul Mondial de la Istanbul, din perioada 20-22 aprilie. Gruparea alb-violetă a înscris în concurs 9 sportivi, 8 seniori şi 1 junior. Sportivii noştri au avut o comportare foarte bună, obţinând 7 medalii de aur, 7 de argint şi 11 de bronz. Vlad Rizea, Alexandra Pană, Ioan Deaconu, Andrei Ghiţă şi Adrian Voiculescu au participat atât la categoria de vârstă Under 21 (18-21 ani), cât şi la seniori. În urma acestor rezultate, FC Argeş va avea 7 participanţi la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF: Vlad Rizea, Gabriela Tudor, Alexandra Pană, Alexandru Dima, Ioan Deaconu, Andrei Ghiţă şi Ştefan Dumitrescu. În afară de aceştia, Ştefăniţă Ioniţă şi Adrian Voiculescu au fost incluşi în lotul extins al României care va fi definitivat în următoarele 2 săptămâni.
#”Pot face faţă la orice competiţie”
Antrenorul emerit Sebastian ENE, coordonatorul secţiei de karate al clubului nostru este bucuros că munca şi eforturile depuse de el au fost răsplătite de sportivii săi cu rezultate foarte bune: „Sunt mulţumit de rezultatele obţinute şi pot spune că ne-am atins obiectivele. Sportivii noştri deşi sunt foarte tineri demonstrează că pot face faţă cu brio şi la seniori. Sunt sportivi de mare perspectivă. Cu un antrenament adecvat şi susţinerea necesară pot face faţă la orice competiţie, de orice nivel. Campionatul la care am participat a fost unul de un nivel ridicat, cu sportivi foarte bine pregatiţi şi cu mare experienţă. În fiecare an nivelul competiţiei creşte ca şi numărul de participanţi. Ne vom pregăti temenic în continuare pentru urmatoarele competiţii naţionale şi internaţionale”.

Medaliaţii clubului FC Argeş:

Aur:
-Rizea Vlad – kumite wkf U21 +84kg
-Rizea Vlad – kumite shobu U21+84kg
-Tudor Gabriela – kumite shobu seniori -55kg
-Dima Alexandru – Kumite shobu seniori -75kg
-Tudor Gabriela, Pană Alexandra – kumite echipe seniori
-Dumitrescu Ştefan – kumite wkf juniori -68kg
-Dumitrescu Ştefan – kumite shobu juniori – 68kg

Argint:
-Tudor Gabriela – kumite wkf seniori – 55kg
-Ghiţă Andrei – kumite wkf seniori -67kg
-Deaconu Ioan – kumite shobu seniori -67kg
-Deaconu Ioan – kumite wkf U21 -67kg
-Deaconu Ioan – kumite shobuU21 -67kg
-Dima Alexandru – kumite wkf seniori -75kg
-Pană Alexandra – kumite shobu U21 -61kg

Bronz:
-Ioniţă Ştefăniţă – kata individual seniori
-Ioniţă, Rizea, Ghiţă – kata echipe seniori
-Voiculescu Adrian – kumite wkf seniori +84 kg
-Rizea Vlad – kumite wkf seniori -84kg
-Rizea Vlad – kumite shobu seniori -84 kg
-Ghiţă Andrei – kumite shobu seniori -67kg
-Pană Alexandra – kumite wkf U21 – 61 kg
-Ghiţă, Ioniţă, Rizea – kata echipe seniori
-Voiculescu Adrian – kumite wkf U21 +84kg
-Dumitrescu Ştefan – kata individual juniori
-Dima,Voiculescu,Ioniţă,Ghiţă,Rizea,Deaconu – kumite echipe seniori

S-ar putea sa iti placa Mai multe de la acest autor

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.